BURSA, Gençlik Araştırmaları Derneği tarafından yürütülen 'Demokratik Katılım' projesinin Marmara Bölge Toplantısına ev sahipliği yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın '2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında katkı verdiği ve Gençlik Araştırmaları Derneği tarafından yürütülen 'Demokratik Katılım Projesi'nin Marmara Bölge Toplantısı, BKK Gençlik Meclisi'nin sorumluluğunda Bursa'da yapıldı. Toplam 3 gün süren ve Kırklareli, Edirne, Düzce, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, İstanbul, Bolu ve Bursa'dan 40'a yakın gencin katıldığı toplantılarda, gönüllü ve gönüllülük, proje yönetimi döngüsü, eylem planı, sosyal medya ve kültür gecesi başlıklarıyla atölye çalışmaları yapıldı.
Proje, bireylerin katılımcı olmalarını, sonrasında gençleri başta öğrenci konseyi, üniversite
kulüpleri, gençlik merkezleri ve gençlik sivil toplum kuruluşları olmak üzere kurumsal katılımlara teşvik etmeyi amaçlıyor. Katılımcı gençlik örgütleriyle birlikte daha demokratik katılımcı gençlik meclislerinin oluşmasını sağlayacak olan proje, gençlerin şehir politikasının oluşumunda aktif görev almalarına imkan verecek.