BURDUR’un Gölhisar İçesi’de 4 yıl önce evlenen ve çocukları olmayan Mehmet-Süheyla Özekinci çiftinin, hepsi kız olan dördüz bebekleri dünyaya geldi. Kiloları 900 ile 1 kilo 100 gram arasında değişen ve Denizli’de doğan dördüz bebekler, Yeni Doğan Ünitesi’nde kuvöze alındı. Özekinci çifti, bebeklerini kucaklarına alacağı günü heyecanla bekliyor.
Geçen pazar günü sancılanan 22 yaşındaki Süheyla Özekinci, eşi 26 yaşındaki Mehmet Özekinci tarafından Gölhisar’dan Denizli’ye özel bir hastaneye getirildi. Acilen ameliyathaneye alınan Süheyla Özekinci, sezaryen doğumla bebeklerini dünyaya getirdi. 900 gram ile 1 kilo 100 gram arasında olan dördüz bebekler, 30 haftalık doğdukları için hemen kuvöze konuldu. Özekinci çifti, bir süre kuvözde kalacağı belirtilen bebeklerine Fatma, Melehatnur, Rumeysa ve Rabia adlarını verdi.
Kolay bir hamilelik geçirdiğini belirten Süheyla Özekinci, 4 yıl önce evlendiklerini, çocukları olmayınca bir süre ilaç kullandıklarını, bu yıl da hamile kaldığını dile getirdi. Anne Özekinci, “Hamile kaldığımı öğrenince eşimle birlikte çok sevindik. Benim de çocuğa karşı bir özlemim vardı. 2.5 aylık olduklarında dördüz olduklarını öğrendik. Çok şaşırdık, hiç beklemiyorduk. Doktorlar, birini almayı teklif etti, ancak kabul etmedim. Bu kadar kiloda bile olacaklarını tahmin etmiyordum” dedi.
Cep telefonu tamircisi baba Mehmet Özekinci ise evliliklerinin dördüncü yılında büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Bu duyguyu anlatmak çok zor. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Onlara bakmak çok zor olacak ama zorluklara göğüs gereceğiz” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Suat Gencer, annenin 30 haftalık hamile iken sezeryan ile doğuma alındığını söyledi. Op. Dr. Gencer, “Bebekler küçük olduğu için doğumdan hemen sonra kuvöze aldık. Kuvözde yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Bebeklerin sağlık durumu iyi. Dördüzlerin toplumda ortalama görülme sıklığı 729 binde birdir. Bebekler akciğer gelişimini tamamlayıp solunum sıkıntısını aştıktan sonra taburcu edilecek” diye konuştu.