BURSA’nın Gemlik İlçesi yakınlarında bulunan serbest bölgede faaliyet gösteren gümrük firması çalışanları, geçen hafta 2 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının yolların yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek, tepki gösterdi.
Serbest Bölge girişinde toplanan gümrük müşavirliği firmaları çalışanları ortak açıklama yaptılar. Kazada, yaşamını yitirenler için saygı duruşunun ardından açıklamayı okuyan Nihat Balkan, Gemlik Liman bölgesinin ülke ekonomisine yılda 500 bin ton yükleme boşaltma kapasitesiyle 25 milyar dolar katkıda bulunduğunu belirterek, bölgede geçici işçiler ve lojistik sektörü ile birlikte 20 binin üzerinde kişiye de istihdam sağlandığını söyledi.
Geçen hafta yaşanan elim kazanın bir gerçeği gözler önüne serdiğini kaydeden Balkan, “Özellikle 500 bin ton lojistik hareketin olduğu bu bölgenin yol, acil müdahale noktası, 112, nitelikli TIR parkları, güvenlik bekleme alanı, ana yol ile liman yolu bağlantısının çok acil biçimde çözülmesini ve bu çözümlerin uygulanmasını bekliyoruz” dedi.
Balkan, anayol ile ara yol arasındaki giriş  ve çıkışı düzenleyecek yonca yapımının karar altına alınmasını desteklediklerini de kaydederek, projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.
145 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Kacır da, büyük bir felaketten dönüldüğünün altını çizdi. Yaşanan kazanın boyutlarının daha büyük olabileceğini ve şans eseri ucuz atlatıldığını ifade eden Kacır, önem alınmazsa bölgenin kaza riskinin yüksek olduğunu dile getirdi.
Açıklamanın ardından yoldan alkışlarla karşıya geçen firmaların çalışanları, alkışlarla alana geri dönerek gösteriyi sonlandırdılar.

HT(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)