GELİBOLU’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklik nedeniyle bu yıl ikinci kez tören geçişi yapılmadan gerçekleştirilen kutlama, aniden bastıran rüzgar ve şiddetli yağış nedeniyle yarıda kesildi.
Kaymakam Namık Kemal Nazlı, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan program, Başkan Mustafa Özacar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
1 TON HAMSİ DAĞITILDI
Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle, Gelibolu Belediye Başkanlığı tarafından tüm şehitler için Gazi Süleyman Paşa Camii’nde mevlit okutuldu. Bu yıl ilk kez kurtuluş bayramı etkinliklerine katılan Gelibolu Karadenizliler Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği tarafından halka 1 ton hamsi, ızgara yapılarak dağıtıldı. Atatürk Meydanı’nda yakılan 5 dev mangalda Karadenizliler Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kerim Seyisoğlu ve üyelerinin hazırladığı hamsiler pişirilerek vatandaşlara ekmek arasında ikram edildi.
Mangal başında balıkları ızgara yapan Dernek Başkanı Seyisoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve eski Ak Parti İlçe Başkanı Şenol Tosun, horon oynadı. Seyisoğlu “Gelibolu'nun 91'inci Kurtuluş yıldönümüne Karadenizliler Derneği olarak bir katkımız olsun istedik ve bir hamsi şöleni yaptık. Bu tür etkinliklerimizi ileri ki kurtuluş yıldönümlerinde sürdüreceğiz” dedi. DS(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)