HACILAR  Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen 4'üncü Geleneksel Erciyes Dağı Kış Zirve Tırmanışı, 3 kıtadan toplam 92 dağcının katılımıyla gerçekleştirildi.
Kayseri Dağcılık İl Temsilciliği faaliyet programında da yer alan etkinliğe, Türkiye’nin değişik şehirlerinden, ayrıca 3 kıtadaki 5 ülkeden gelen toplam 92 sporcu, Erciyes’in zirvesine başarılı bir tırmanışı yaptı. 2 gün süren ve ilk olarak Erciyes Dağı eteklerinde bulunan 2700 metre rakımlı Çobanini mevkiinde kurulan kamp ile başlayan faaliyete, Amerika, Çin, Macaristan, İran ve Türkiye’nin değişik şehirlerinden toplam 92 dağcı katıldı. Kayseri Dağcılık Temsilcisi İsmail Yılmaz, her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın yüksek olduğunu belirterek, tüm dağcılara teşekkür etti.
Dağcılar Pazar günü saat 03.00'da tırmanışa geçti. Yaklaşık 8 saat süren zorlu tırmanışın ardından Şeytan Deresi rotasından Zirveye ulaşan 82 dağcı, zorlu doğa ve iklim şartlarına rağmen zirveyi görme ve Erciyes’in en uç noktasından Kayseri’yi izleme olanağı buldular. Kayseri Dağcılık Kayseri Temsilcisi İsmail Yılmaz, çok başarılı bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sporculara  ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Yılmaz, Türkiye’nin çeşitli illerinden bu faaliyet için Kayseri’ye gelen Kütahya, Adana, Niğde, Sivas Sivdak, Sakarya, Kastamonu Üniversitesi, Bolkar, İstanbul Rota, Alpin Doğa Sporları, Turkuaz, Bigadiç, Batıçim, Ankara HTD, YDS, Kaydak, Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü, Doruk, Yıdog, Eüdak, Eüdost, İadik, Akut, Kardak, Anadosk dağcılık ve spor kulüplerine teşekkürler ederek, tüm katılımcılara birer katılım belgesi de verdiklerini söyledi.

OE(OE/AAA)(FOTOĞRAF)