Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Soma'daki maden faciasının ardından işçi sağlığı ve emniyeti yönünden madenciliğin geleceği konusunda ciddi endişeleri bulunduğunu açıkladı.
SDÜ Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciası nedeniyle okulda toplandı. Grup adına açıklama yapan Yard. Doç. Dr. Yakup Umucu, "Biz de SDÜ Maden Mühendisliği bölümü olarak, burada hem üzüntümüzü hem de yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olduğumuzu belirtmek adına toplanmış bulunmaktayız" dedi.
Soma'daki can kaybının yarattığı üzüntüyü anlatan Yard. Doç. Dr. Yakup Umucu, iş kazalarına ve sektörün durumuna dikkati çekerek şunları kaydetti:
"Ülkemizde son yıllarda meydana gelen kazalardaki artış, madencilik gibi iş sağlığı ve emniyeti çok riskli bir sektörde yüzde 10.4'lük bir pay ile övünülmeyecek bir seviyeye gelmiştir. Geleceğin maden mühendisleri olarak, işçi sağlığı ve emniyeti yönünden madenciliğin geleceği konusunda ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Olağan kazalardan büyük dersler çıkarılarak daha emniyetli koşullarda çalışılması dileğimizdir. Maden kazasında yaşamını yitiren tüm insanlara Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Yer altında madenci kardeşlerimiz inşallah sağ salim kurtarılmış olurlar."

ME(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)