Elvan EZBER / İstanbul, () - AYDIN Doğan Vakfı ile Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğiyle, geleceğin karikatüristlerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla, “Yolun Başındakiler adlı sergi açıldı. 219 çalışma arasından seçilen 47 karikatür 2 ay boyunca karikatürseverlerin beğenisine sunulacak.

Geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamak için 2006 yılında karikatür yarışmaları başlatan Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Aydın Doğan Vakfı, yaptıkları işbirliğiyle, “Yolun Başındakiler adlı sanat etkinliğe imza attı. “Ne İstiyorsunuz konulu karikatür yarışmasına, ilkokul, orta öğretim, lise ve üniversite öğrencileri ile Anadolu’nun çeşitli illerinde bağımsız atölye çalışmaları düzenleyen karikatür sanatçıları ve eğitmenlerinin önerdiği gençler katıldı.

219 ESER YARIŞTI

Sergi için gönderilen 219 çalışma, Didem Çapa, Hava Tapa, İbrahim Tapa, Piyale Madra, Raşit Yakalı ve Tan Oral’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Bu karikatürlerden 47’si sergilenmeye değer görüldü. Karikatür eserler için Ümraniye’de bulunan Galeri 5’te sergi düzenlendi. Serginin açılışına, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, jüri üyeleri, karikatüristler ve aileleri katıldı.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, yaptığı açıklamada, “Aydın Doğan Vakfı olarak biz 30 senedir dünyadaki çizerlere yarışma yapıyoruz. Ama aynı zamanda, gençlerin yetişmesi, çocukların yetişmesi çok önemli diye düşündük. Dolayısıyla, Yaratıcı Çocuklar Derneği ile birlikte şimdi ilkokul ve liseler arasında bir yarışma düzenliyoruz. Ve onun sonuçlarını burada görüyorsunuz. Gerçekten çok başarılı neticeler elde ediliyor. İnşallah bu çocuklar da bizim yarışmaya gelecekler. Türkiye’ye ve dünyaya yeni çizerler kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Buradaki karikatürleri çok beğendim, hepsi yarışmaya girecek kadar güzel “ dedi.

Didem Çapa da, “Bugünkü sergimiz yolun başındakiler diye tekrar edilecek bir sergi. Birçok değişik alanlara dikkat çeken karikatürler var. Bunun yanı sıra şuna dikkat ediyoruz Aralarındaki 7 tanesi karikatür yarışmalarında ödül almış çocuklar. Bu yarışmayı gelecek nesilde yeni karikatür sanatçıları yetişmesi açısından çok önemli olarak düşünüyorum şeklinde konuştu.

Demet Sabancı Çetindoğan da, “Gençlerimizin çizimlerini burada sergiliyoruz. Gerçekten her biri kendi dalında başarılı karikatürler olmuş. İçinde hem mizah hem drama var dedi.

Kadın-erkek eşitliğinden barışa kadar çeşitli konular içeren karikatürler 28 Temmuz'a kadar Galeri 5’te sergilenecek.

EE (CO)