İZMİR’de, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmakla tehdit edildikleri iddia eden elektrik dağıtım şirketi Gediz Edaş işçileri, çalışma şartlarındaki zorlukları protesto etti.
Bornova Ağaçlı Yol Sanayi Metro İstasyonu önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, slogan atarak Gediz Edaş, bölge müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada mesainin bitmesiyle servis araçlarına binen işçilerin geçişine yolu kapatarak izin vermeyen işçiler, basın açıklaması yaptı. Zaman zaman meşalale de yakan işçiler adına basın açıklamasını Serhan Sağcan yaptı.
Sağcan, “Bugüne kadar şirket yöneticilerine uyarılarda bulunduk. Olumlu geçen görüşmelere rağmen baskı bitmedi. İşçiler olarak istekleimiz, İzmir ve Aydın’daki sendikamız üyeleri üzerindeki baskı ve tehdite derhal son verin. İşten çıkarma tehditleri son bulsun. İşçilerin maaşları insanca yaşayabilecek bir düzeyde yeniden belirlenmelidir. İşçi sağlığı ve güvenliği konusunda tüm önlemlerin en üst düzeyde alınsın. İşçilerden kesilen paralar da iade edilsin" dedi. İşçiler basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.