GAZİOSMANPAŞA'nın Küçükköy semtinde iki sokakta 10'a yakın binanın sakinleri yağmur yağdığında korku içinde kalıyor, geceleri uyuyamıyor.
Şemsipaşa Mahallesi'nde her yağışta biriken yağmur suları rögarları taşırıp, 37 ve 35'inci Sokak'taki evlerin alt katlarına doluyor. 37'nci Sokak adeta göle dönerken, boş arsadan 35'inci Sokak'taki binalara giren sular alt katları basıyor.  Yağmurlar nedeniyle istinat duvarlarını güçlendiren 35'inci Sokak sakinleri, buna rağmen suyun binaya girmesine engel olamadıklarını belirtiyor, yetkililerden çözüm bekliyor. Susuz kalan kente yağmur yağmasını istediklerini ama her yağmurda kendilerinin çile çektiğini söyleyen vatandaşlar,  Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İSKİ'ye tepkilerini dile getiriyor.
ANNEMİ CAMDAN ALDILAR

35'inci sokakta oturan Aytekin Baloğlu (45)  yağmur sularının  evlerine girmemesi için gece-gündüz kovalarla su attıklarını, aradıkları belediye ve İSKİ görevlilerinin gelmediğini belirterek, şunları söyledi:

 "37'nci Sokak'tan taşan rögar nedeniyle sular boş arsaya doluyor, oradan da bizim evlerimizi basıyor. Senelerdir aynı sorun. 5-6 yıl önce annem bir anda eve dolan sular nedeniyle evde mahsur kaldı. Komşular bizim yokluğumuzda pencere korkuluklarını kırarak annemi kurtardı. Oturduğum dairenin sahibi ağabeyim Ali Baloğlu kalp hastasıydı, sürekli evi su basması nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyordu. Birkaç yıl önce de onu kalp krizi sonucu kaybettik. Benim de sinirlerim yıprandı. Muhtarı arıyoruz bir şey yapamıyor. Belediye bir şey yapmıyor. İSKİ'ye dilekçe verildi. Oradan bir şey yapılmıyor. Bir gece aniden bastıran suya uykuda yakalanmaktan ve her yağan yağmurla zarar gören binaların göçmesinden korkuyorum."

BELEDİYE VE İSKİ BİLİYOR

Yıllardır aynı sorunun yaşandığını, Belediye ve İSKİ'ye daha önce dilekçeler verildiğini belirten Şemsipaşa Mahallesi Muhtarı Recep Sakin de, burada 5'er katlı 10 kadar binanın sıkıntılı olduğunu ve bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi.  Sakin, vatandaşların evlerine giren sular nedeniyle hem eşyalaranın zarar gördüğünü hem de canlarının tehlike altında olduğuna dikkat çekerek bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini söyledi.
HASARI KENDİLERİ GİDERDİ

Vatandaşlar ise dün öğle saatlerinde başlayan ve gece de devam eden yağmur nedeniyle yine evlerine su girdiğini, eşyalarının zarar gördüğünü belirttiler. Gece evlerine su girmemesi için kova kova su atan vatandaşlar gündüz de zarar gören duvarları tamire etmeye, eşyalarını temizlemeye çalıştı. Evlere giren suları ise kendi imkanları ile boşalttırdılar. 

(FOTOĞRAF)