TEM yolunun Kocaeli'nin Gebze ve Çayırova ilçeleri girişlerinde, bölgede birçok organize sanayi bölgesi ve fabrika bulunması nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla, yeni bağlantı yolu açılması için proje hazırlandı. Gebze'nin kent içi trafiğini de hafifletmesi beklenen projenin güzergahında Kocaeli Valisi Ercan Topaca,  AK Parti Milletvekili Fikri Işık, karayolları yetkilileriyle birlikte inceleme yaptı.
TEM yolunda daha önce sedece bayram tatileri gidiş ve dönüşleri ile cuma ve pazar akşamları yaşanan trafik yoğunluğu, artık her gün görülmeye başlandı. Gebze ve Çayırova bölgesinde de birçok organize sanayi bölgesi ile sanayi kuruluşlarının bulunması, buralarda çalışanları getirip götüren servis araçlarının sadece bir bağlantı yolunu kullanması hem bağlantı yolunda, hem şehir içinde büyük yoğunluğa yol açıyor. Zaman zaman Çayırova ve Gebze'de kent içi trafiği de kilitleniyor.
Bu ilçelere TEM yolundan, Darıca, feribot iskelesinin bulunduğu Eksihisar ve Bayramoğlu'na da giden mevcut bağlantı yolunun dışında yeni bir yol daha yapılması için Karayolları tarafından proje hazırlandı.
Karayolları yetkilileri, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'a yeni bağlantı yolu projesi ile ilgili yerinde bilgi verdi. İlçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu bu inceleme sırasında açıklama yapan Vali Ercan Topaca, bölgede özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafiğe çözüm bulmak için OSB'lerden otoyola doğrudan giriş-çıkış verilemesi için proje hazırlandığını, bunun şehiriçi trafik yükünü de rahatlatmasının beklendiğini belirterek, "Bu proje ile ilgili biraz daha detaylı çalışma yapılması gerekiyor. Nihai karar alınır alınmaz uygulamaya geçilecek" dedi. 

EY(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)