Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bir ilkokula 180 Suriyeli öğrencinin getirileceği ve bunun için de okulun ikiye bölüneceği haberleri üzerine veliler protesto gösterisi yaptı. 
Beylikbağı Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Bilge İlkokulu'na 180 Suriyeli öğrenci getireleceği ve burada öğrenim görecekleri haberleri yayıldı. Resmi bir açıklama yapılmamasını rağmen, bu öğrencilerin tadilat yapılarak okulun 2'ye bölünerek onlara ayrılacak alanda eğitim görecekleri haberlerini alan veliler, okulda tadilat çalışması başlatılınca bugün okula gitti. 
Okul önünde toplanan veliler protesto gösterilerini sürdürünce olay yerine polis çağırıldı. Burada okulun bölünmesini ve Suriyeli çocukların getirilmesini istemediklerini belirten veliler tadilat çalışmasını da durdurmak isteyince bu kez Çevik Kuvvet geldi. Kadın ve gençleriin çoğunlukça olduğu gruba Çevik Kuvvet ekipleri kısa süre biber gazıyla müdahele etti. Müdehale sırasında biber garından etkilenen bir mahalle sakinine 112 ambulansındaki sağlık ekipleri tarafından müdehalede bulundu. Mahalle sakinleri okul önünden ayrılırken, okul binası içinde yapılan tadilat çalışması devam ettiği dikkat çekti.

BI(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)