KOCAELİ'nin nüfus yoğunluğu açısından en büyük ve asayiş açısından da en hareketli ilçelerinden olan Gebze'de İlçe Emniyet Müdürlüğü için alınan 22 araç, bugün Cumhuriyet Polis Merkezi binasının açılış töreninde teslim edildi.
Hükümet Caddesi'nde bulunan Çevik Kuvvet Amirliği'nin eski binasının yerine yeni yapılan Cumhuriyet Polis Merkezi'nin açılışı ve 22 yeni aracın teslimi bugün gerçekleştirildi. Açılış törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Doğangüzel, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz da katıldı.
Törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze’de güvenlik önlemleriyle ilgili çok önemli adımlar atıldığını, mobese sayısının da arttırıldığını belirterek şunları söyledi:    “Gebze’de güvenlik konusunda son derece önemli adımlar atıldı. Mobese'nin Kocaeli’nde ilk kurulduğu yer Gebze’dir. Mobese sayısını Gebze’de artırıyoruz. Bunun için altyapı yapıldı. 2014 yılı içerisinde tamamlanacak. Bundan böyle önemli cadde ve sokaklarımız olası suçlara karşı Mobese ile kontrol altında tutulacak. Gebze’nin sınırları geniş.   Bunun için Mollafenari bölgesine de  bir Jandarma karakolu yapılıyor."
Vali Ercan Topaca konuşmasında, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yeni kazandırılan araçların alınmasına destek veren işadamlarına ve vatandaşlara da teşekkür etti.
Vali Ercan Topaca’nın konuşmasının ardından protokol tarafından Cumhuriyet Polis Merkezi binasının açılış kurdelesi kesildi. Ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yeni alınan 22 aracın anahtarlarını görevli polis memurlarına teslim etti. Topaca yeni bir polis aracına binerek deneme sürüşü de gerçekleştirdi.

MI(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)