Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () - İSRAİL'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda yaralanan Abdulrauf Gazi Muhammed, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kahire'den Türkiye'ye getirildi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 23.40'ta bir refakatçi eşliğinde Kahire'den İstanbul'a getirilen Abdulrauf Gazi Muhammed'i, Atatürk Havalimanı'nın apronunda TİKA Başkanı Serdar Çam karşıladı.

Apronda gazetecilere bir açıklama yapan Çam, Gazze'de yaşanan acı dolu günlerden sonra ilk defa hasta çıkışı sağlandığını söyledi.

Çam, hastanın Mısır'da Refah Kapısı'ndan Ariş'e getirildiğini dile getirerek, Ariş'te şu anda 60'a yakın yaralı hastaneden çıkış yapmış, ancak pasaportları olmadığı için Mısır'dan çıkışlarıyla ilgili sıkıntılar varmış diye konuştu.

Çam, Sağlık Bakanlığı'nın altyapıyı hazırlamasıyla, ilk yaralıyı vize ve pasaport işlemleri Kahire Büyükelçiliğimiz tarafından tamamlandıktan sonra buraya getirttik. Sayın Başbakanımızın talimatı ve imkanlar çerçevesinde diğer yaralıları ve hastaları da getirmeye çalışacağız. Zaten orada yoğun bir şekilde tedaviler yapılıyor. Ancak orada yapılamayan ve müdahale edilmesi gereken ağır yaralılarla ilgili bir insani koridorun açılması için, gerek Kızılay gerek Kızılhaç, herkesle, diğer uluslararası organizasyonlarla bu sürece katkı sağlanması konusunda girişimlerde bulunduk diye konuştu.

YARALININ DURUMU

TİKA Başkanı Serdar Çam, yaralı Filistinli hakkında hekimlerin vermiş olduğu raporlarla ilgili detaylı bilgisi bulunmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığımız burada tedavi altına alacak ve gerekli tetkikleri yapacak dedi.

Uçaktan indirilen yaralı Abdulrauf Gazi Muhammed, ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.