Arif ARSLAN/BATMAN, () - FİLİSTİN'de Gazze'ye düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler için Batman'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Batman Düşünce ve İnanç Platformu ile Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği protesto yürüyüşünde İsrail bayrakları ateşe verildi.
İsrail'in Gazze'ye saldırıları Batman'da düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. Batman Düşünce ve İnanç Platformu ile Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasına, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Hüda- Par İl yöneticileri ve bazı vatandaşlar da destek verdi. Atatürk Parkı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Gülistan Caddesi'ne kadar yürüdü. 'Her Müslüman bir kova su dökse İsrail'i sel alır' pankartını taşıyan kalabalık grup, yürüyüş boyunca da 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı.
Gülistan Caddesi'nde toplanan platform bileşenleri, Gazze'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. İsrail bayraklarının ayaklar altına alındığı eylem sonrasında İsrail protesto edildi. İftar öncesi çok sayıda kişinin katıldığı eyleme katılan kalabalık grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI