ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde, gece saatlerinde etkili olmaya başlayan rüzgar nedeniyle birçok binanın çatısı ve seraların plastik örtüleri uçtu, ağaçlar devrildi.
Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgar, çok sayıda ağacı kökünden söktü. Pek çok ağaç gövdesinden ikiye bölünürken, meyve ağaçları da zarar gördü. Özellikle portakal ve avokado ağaçlarının meyvelerini döken rüzgardan seralar da etkilendi. Çok sayıda çilek ve salatalık serasının plastik örtülerini uçuran rüzgar, ürünlere büyük oranda zarar verdi.
SAATTEKİ HIZI 75 KİLOMETRE
Rüzgar, pek çok ev ve işyerinin çatısını da uçurdu. İşyerinin önündeki terası devrilen kafe işletmecisi Murat Erdoğan, fırtınanın kaynak yapılan demirleri bile yerinden söktüğünü söyledi. Meteoroloji yetkilileri fırtınanın yarın da devam edeceğini belirtti. Gece saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgârın bugünkü hızının 75 kilometre olduğunu kaydeden yetkililer, yarın hızın 65 kilometreye düşeceğini belirtti. Yarından sonra ilçede don beklendiğini açıklayan yetkililer, çiftçilerin önlem almasını istedi.
ÜRETİCİLERE UYARI
Gazipaşa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, fırtınanın özellikle Hacı Musa Çayı bölgesindeki seralara zarar verdiğini söyledi. Rüzgarın yarına kadar aynı hızla etkili olacağını vurgulayan Aslan, "Fırtınanın durmasıyla birlikte zarar- ziyan tespiti yapacağız. Fırtına enerji hatlarına da zarar veriyor. Seralardan kopan plastik örtüler elektrik tellerine dolanarak enerjinin kesilmesine sebep oluyor. Bu nedenle üreticilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.