GAZİPAŞA UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Gazipaşa'da dün gece yarısından itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Gazipaşa Havalimanı'nda uçak seferleri iptal edildi. Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığını belirten Gazipaşa Havalimanı Koordinatörü Cengiz Aşıklı, fırtınanın havalimanı uçuş trafiğini olumsuz etkilediğini kaydetti. Fırtına nedeniyle Gazipaşa Havalimanı'ndan havalanacak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inecek olan Pegasus'a ait uçağın uçuşunun iptal edildiğini kaydeden Aşıklı, şöyle dedi:
"Bu uçağımız şu anda havalimanında bekliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün saat 20.00'de kalkacak ve 21.20'de Gazipaşa Havalimanı'na inmesi gereken uçağın uçuşu da fırtına nedeniyle iptal edildi. Yarın yapılacak 4 uçuşun durumu ise havanın seyrine göre belli olacak."
"FIRTINA 3 GÜN SÜRECEK"
Meteoroloji Müdür Vekili Mehmet Erden ilçede etkili olan fırtınayla birlikte don beklendiğini söyledi. Sıcaklığın 1 dereceye kadar düşeceğini kaydeden Erden, "Fırtına 3 gün boyunca devam edecek. İlk gün saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgarın hızı yarın 60 ile 70 kilometre, cuma günü ise 50 kilometreye düşecek. Ertesi gün hava normale dönecek" dedi.