Erdem KÖSE/GAZİPAŞA (Antalya), () - DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün, Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki 'Gazipaşa Havalimanı'nın adını 'Gazipaşa- Alanya' olarak değiştirmesi, tepkiyle karşılandı. Gazipaşa'daki iki esnaf odası ortak deklarasyonla "Gazipaşa adı yok edilmek mi isteniyor" dedi.
Antalya'nın ikinci havalimanı Gazipaşa'nın adı resmen değiştirildi. Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, yurt dışından İstanbul aktarmalı olarak Gazipaşa'ya gidecek turistlerin birçok kez uçuşlarını karıştırdığı ve bilgi ekranlarında 'Alanya' adını ararken uçaklarını kaçırdıklarını açıklamasının ardından DHMİ Yönetim Kurulu, aldığı kararla havalimanının adını 'Gazipaşa- Alanya' olarak değiştirdi. DHMİ Yönetim Kurulu'nun, 1 Eylül tarihli kararında, "Antalya ili Gazipaşa İlçesi'ndeki uluslararası havalimanına Alanya adının eklenmesi oybirliğiyle uygun görülmüştür" denildi. Böylece, Gazipaşa Havalimanı'nın adı resmen Gazipaşa-Alanya Havalimanı oldu.
'ALANYALILAR GAZİPAŞA ADINI KABULLENEMİYOR'
DHMİ'nin aldığı bu karar Gazipaşa'da büyük tepki gördü. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köse ile Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, konuyla ilgili ortak deklarasyon yayımladı. Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:
"DHMİ Genel Müdürlüğü, Gazipaşa Havalimanı'nın resmi adının, Antalya Gazipaşa-Alanya Havalimanı olarak değiştirilmesine karar vermiş. Odalarımıza gelen telefon trafiği ve yoğun baskı üzerine, sivil toplum kuruluşları olarak gerçekten havalimanının Gazipaşa'da olup da, Gazipaşa Havalimanı adını Alanyalıların kabullenmemesi, Alanya'nın her caddesinde havaalanı işareti okla yönlendirilirken Gazipaşa adını dahi yazmamaları, ayrıca Gazipaşa'ya gelen yolcunun yüzde 70'inin Alanya'ya gittiği, geliri Alanya'ya fayda sağladığı halde Gazipaşa'nın binlerce dönüm arazisinin üzerine kurulan Gazipaşa Havalimanı'nın, Gazipaşa olarak tanınması Alanya tarafından bir türlü kabul görmemiştir. Alanya kamuoyu, yıllardır Gazipaşa Havalimanı'nı Alanya Havalimanı olarak tanıtmak istemektedir. Gazipaşa esnafı ve Gazipaşa halkı olarak soruyoruz: 'Gazipaşa ismi yok edilmek mi isteniyor?' Zaten havalimanından ilçemize bir yarar sağlanamamıştır. Hiç olmazsa 'isim hakkımızı' almayın."

FOTOĞRAFLI