GAZİOSMANPAŞA Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1092 Sokak sakinleri son günlerde artan hırsızlık olaylarından şikayetçi. Seslerini duyurmak için sokakta toplanan vatandaşlar, hırsızların kısa sürede yakalanmasını istiyor.
Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1092 Sokak'ta son bir hafta içinde 4 daire hırsızlar tarafından soyuldu. Hırsızlık olaylarının artmasından endişe duyan sokak sakinleri seslerini duyurmak için toplandı. Evlerine hırsız girenler yaşananları anlatıp hırsızların yakalanmasını ve mahalledeki güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.
Evine hırsız giren sokak sakinlerinden Mustafa Kaya, "Saat 18.00'den sonra evden çıkmıştık. Gece eve geldiğimizde kapının kilidinin kırık olduğunu gördük. Polis çağırdık. Hırsızlar içeriden bir cumhuriyet altını ve 1200 TL parayı almışlar. Ondan önceki akşam da karşı binadaki iki daireye girmişlerdi. Polis önlem almıyor sadece tutanak tutuyor. Hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dedi. Fikriye Çetin ise "Bu mahallede bu hafta dördüncü hırsızlık olayı meydana geldi. Biz çok mağduruz. Korkudan çoluk çocuğu kapının önüne çıkaramıyoruz. Bu hırsızlık olayları çete işi olabilir" diye konuştu. Mahallilerden Ebru Çetinkaya da "Dün akşam karşı komşuya ondan önceki akşam ise annemlerin evine hırsız girmiş. Annemin emekli aylığını alıp kaçmışlar. Bu olaya bir  dur demek gerekiyor artık" dedi.
Sokak sakinleri açıklamaların ardından dağıldılar.