ZONGULDAK'ta oturan Güneydoğu gazisi 36 yaşındaki Melih Demir, hizmet dışı bırakılan halk otobüsünü 25 bin liraya satın alıp köfteciye çevirdi. Demir, 'Gazi park' adını verdiği otobüs köfteci ile sahile gelenlere hizmet veriyor.
1999'da Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde gece operasyondan dönerken aracın şarampole yuvarlanması sonucu 10 arkadaşı şehit olan, kendisi ise 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata dönen evli ve 2 çocuk babası Melih Demir, 10 yıl ticaretle uğraştıktan sonra iflas etti.
Bir minibüs alarak dürümcülük yapmaya başlayan Demir, İstanbul'da Tuzla- Kartal hattında uzun yıllar çalıştıktan sonra hizmet dışı bırakılan halk otobüsünü 3 ay önce 25 bin liraya satına alarak 'ekmek teknesi'ni büyüttü. Demir, içine yemek masalarının yanında televizyon, müzik sistemi yerleştirdiği otobüsü ile Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki sahilin üst tarafında halka hizmet vermeye başladı. Demir'in, çevresini temizleyip ön tarafına da masa ve şemsiye koyarak köfte ekmek, dürüm, tost ve merşubat satışı yaptığı otobüsü ilgi görüyor.
Demir, 10 arkadaşının şehit olduğu kazayı hala unutamadığını söyledi. Askerlik sonrası ticarette başarılı olamadığını, ancak dürüm işiyle yeniden ayağa kalktığını belirten Demir, şöyle dedi:
"İnsanlar 'Gazi Park' ismini görünce şaşırıyor. Bana sebebini soruyarlar. Ben de kazayı anlatıyorum. Neler yaşadığımızı bir ben biliyorum. Hala o kazanın etkilerini yaşıyorum. Ama burası beni adeta hayata bağladı. Burayı temizleyip otobüsle hizmet vermeye başladım. Ekmek kapım benim. Ben burayı düzenlemeden önce kimse buraya gelemiyordu. Benim düzenlememle buraya aileler gelmeye başladı. Huzurlu, özgür ve deniz manzaralı güzel bir ortam oluştu burada."

FOTOĞRAFLI