Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından 340 zabıtaya 'Afet Bilinçlendirme Eğitimi' verildi. 3 gün süren eğitim sonunda zabıtalara törenle belgeleri verildi.
Asya Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda 3 gün süren Afet Bilinçlendirme Eğitimi'ne 340 zabıta personeli katıldı. Eğitimde katılımcılara; Van ve Marmara depremlerinde meydana gelen olaylar ile ilgili sunumlar yapıldı, uygulamalı olara afet anında yapılması gerekenler anlatıldı.
3 gün süren eğitim sonunda Büyükşehir, Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli Belediyesi zabıtalarına düzenlenen törenle katılım belgeleri verildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, zabıtanın vatandaş için birer rehber olduğunu söyledi. Deprem, doğal afet ve diğer toplumsal olaylarda zabıtanın her zaman soğuk kanlı olması gerektiğini ifade eden Yalım, "Vatandaşların her zaman bizden beklentileri olacaktır. Biz herkes değiliz. Bugün burada elde ettiğiniz bilgiler ile vatandaşımızın hayatını kurtarmaya yönelik olabilir. Az da olsa önemli bilgiler elde edildiğini düşünüyorum. Bu bilgiler ile afet anlarında vatandaşın hayatına dair doğru hamlelerin yapılacağını umuyorum. İnşallah bu bilgiler lazım olmaz" diye konuştu.
Tören eğitimcilere teşekkür, zabıtalara ise katılımcı belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)