Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, merkez Şahinbey İlçesi'nde Kaleoğlu ailesi tarafından yaptırılan cami törenle hizmete açıldı.
Şahinbey Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanan cami açılış törenine; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Kaleoğlu Ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, "Camimiz hayırlı olsun. Bu mahallemizin maddi- manevi gelişmesine, birliğine, dirliğine, sevgimize, kardeşliğimize, muhabbetimize vesile olsun" dedi.
Camiyi yaptıran Kaleoğlu Ailesi adına konuşan Sami Kaleoğlu ise caminin yapımında emeği geçen Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çalışanlarına, Gaziantep İl Müftülüğü çalışanlarına teşekkür etti.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu de, şunları söyledi:
"Camilerimiz, memleketimizin birer tapuları. Her mahallemizde birer tane cami olması, vatandaşlarımızın özellikle yürüme mesafesinde olması ve ibadetlerini çok rahat bir şekilde yapabilmesi çok büyük bir önem arz ediyor. Karataş’ımız şu anda nüfus itibariyle baktığımız zaman 100 bine yaklaşan bir nüfusu var. Değerli Diyanet İşleri Başkanımızın bir sözü var; 'Her 3 bin kişiye 1 cami olması lazım' diyor. Bir de ecdadımızın yaptığı camilere baktığımız zaman özellikle Şehreküstü bölgesini şöyle bir hatırlar isek, bizim evimiz Şıh Camisi’nin yanındaydı. Camiye 20 metre mesafedeydi. Güney kısmına doğru çıktığımızda İhsanbey Cami, hemen yanında Ahmet Çelebi Cami, Kabasakal Cami, diğer tarafta Alaybey Cami, Tekke Cami, Kozluca Cami yani yürüme mesafesine o kadar çok cami yapılmış ki vatandaş rahat ulaşabilsin diye. Koca Karataş bölgesinde 3 cami yeri bırakılmıştı. Daha sonra bizim dönemde ve bir önceki dönemde yapılan plan tadilatları ile yeni cami yerleri yapıldı. Şu anda Karataş bölgemizde Allah’a şükür 10 kadar camimiz oldu. Belki arzu edilen seviyede olmazsa bile yine de ihtiyaca cevap verebiliyor."
Şahinbey Belediyesi'nin belirlediği 10 cami yerinin hazır olduğunu belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Son 5 yıl içerisinde Allah razı olsun hayırseverlerin de katkıları ile 37 tane yapılan, biten veya yapımı devam eden camimiz var. Bu güzel bir şey. Yeni yerleşim alanları açıyoruz. O yüzden yeni camilerimize de ihtiyaç var. Özellikle Akkent bölgemizde yeni bir mahalle kurduk. Mavikent’te yeni bir mahalle kurduk. Bülbülzade mahallemizde yeni yerler kurduk. Aşağı yukarı 10 cami yerimiz var. Burada hayırsever işadamlarımız olduğu için özellikle hatırlatmak istiyorum. Şu an 10 cami arsası hazır, yaptıracak işadamlarını bekliyor" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kılınan cuma namazı ile cami ibadete açıldı.

FOTOĞRAFLI