Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP İl Sağılık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), olası afet durumu için tatbikat yaptı. Trafik kazasında yaralanan ve göçük altında kalanların kurtarılmasının işlendiği tatbikat gerçeği aratmazken, UMKE personeli yağan yağmur sonrası çamurlaşan arazide zor anlar yaşadı.
Gaziantep UMKE koordinatörlüğünde, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'tan gelen personelinin katılımıyla tatbikat yapıldı. Burç Köyü yakınlarında kurdukları çadırlarda 2 gün kamp yapan 23 kişilik ekibin trafik kazasında ve göçük altında kalanları kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. 2 gündür aralıklarla devam eden yağmur sonrası çamurlaşan arazide zorluk yaşayan personeller, UMKE'nin zor şartlara çabuk adapte olabildiğini ifade etti.
Gaziantep İl Sağlık Müdür Yardımcısı Selahattin Avcı, rutin bölge tatbikatı yaptıklarını belirterek, "Gaziantep UMKE koordinatörlüğünde her ilde birer bölge tatbikatı yapılıyor. Bu tatbikatlarla ekiplerimizin her türlü acil durumlara müdahale edebilmesi için hazır hale getiriyoruz. Bugün trafik kazası sonucu yaralıların kurtarılması ile deprem, sel gibi afet durumlarında göçük altında kalanların kurtarılmasını konu alan bir tatbikat yaptık. Bunun haricinde, su üzerinde, fabrika yangınlarında ve büyük kazalarda acil müdahaleyi sağlayabilecek ekiplerimiz de bulunuyor" diye konuştu.

EB (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)