GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencilere psikolojik destek veriyor.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama göre; Suriye'den getirilen uzman psikolog yardımıyla Suriyeli öğrencilerin sorunlarının giderilmeye çalışıldığı ve savaşın izlerinin silinmesi için eğitim çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
GAMEK bünyesinde, Suriyeli öğrencilerin hayatlarına mutlu, sağlıklı, sosyalleşmiş çocuklar ve gençler olarak devam edebilmeleri ve Suriyeliler'in yeni yaşam koşullarına da alışmalarını sağlamak amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler için psikolojik destek sağladıklarını söyleyerek, "Savaşın izlerini halen silemeyen Suriyeli kardeşlerimizin dertlerine çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ülkelerinden uzakta yeni bir ortama uyum sağlamaya çalışıyorlar. Olumsuzlukları en aza indirip onları bu üzücü olayın etkisinden çıkartmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

AHÇ(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)