GAZİANTEP'te MHP'liler, partilerinin İstanbul Esenyurt'taki seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Ulu Cami'de ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına, MHP İl Başkanı Mehmet Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Doğan ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından konuşan İl Başkanı Mehmet Doğan, MHP'lileri sağ duyulu olmaya davet ederek, "Ülkücü şehidimiz Cengiz Akyıldız'a Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yapılan saldırıyı elbette kınıyoruz. Ülkücüler bir oyunun içine çekilmek isteniyor, fakat biz sağ duyulu davranacağız. Hiçbir ülkücü sokağa inmeyecek, bu oyunun içine düşmeyecektir" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı yapılan silahlı saldırının sorumlusu olarak göstererek, "MHP son dönemde bir yükselişe geçti. Bu yükselişi engellemek isteyen hainler, saldırılarla MHP'yi sokağa çekmeye çalışıyor. Biz bunların oyunlarına gelmeyeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından slogan atmamaları konusunda uyarılan grup, cami avlusundan dağıldı.