GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekibi, olası boğulma olaylarına karşı tatbikat yaptı.
Sualtı Arama Kurtarma ekibi tarafından Alleben Göleti'nde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği suya düşen ve boğulma tehlikesi geçiren bir kişi botla arandı ve kurtarıldı. İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ekibi sürekli göreve hazır tutmak ve  insanların can güvenliğini sağlayabilmek için tatbikatlar yaptıklarını söyledi. Geride kalan 8 aylık süreçte kentte 8 kişinin boğulduğunu anlatan Yılmaz şöyle dedi:
"Gaziantep hava sıcaklıklarının yoğun olarak hissedildiği kentlerin başında geliyor. Sıcaktan etkilenen insanlarımız da, baraj ve göletlerde serinlemeyi tercih ediyor. Tatbikat yaptığımız Alleben göletinde de yılda ortalama 10 boğulma vakası ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlarım göletlerin tehlikeli olduğunu bilmesi gerekiyor. Bu yıl 5 olaya müdahale ettik ve 8 vatandaşımızın cansız bedenini sudan çıkardık. Maalesef her yaz kentimizde göletlere ve barajlara girerek boğulan vatandaşlarımız var. Amacımız buna dikkati çekmek ve olası durumlarda ekibimizle olaylara müdahale etmek." 
Yılmaz, vatandaşların serinlemek için farklı yöntemlere başvurmasını önererek, tehlikeli bölgelerde suya girmekten kaçınmalarını istedi.

FOTOĞRAFLI