GAZİANTEP'te binlerce kişi, Hıdırellez Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Mesire alanlarını dolduran aileler, piknik yaptı ve dileklerini yazdıkları kağıtları dualar ederek Alleben Deresi'ne attı.
Baharın müjdecisi ve dileklerin kabul edildiği gün olarak bilinen Hıdırellez dolayısıyla Kavaklık Mesire Alanı'nı dolduran binlerce kişi, dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresi'ne attı. Atılan dilek kağıdıyla Alleben Deresi kağıt deryasına dönerken, atılan dileklerin bulunduğu kağıtları çocuklar toplayarak okudu.
Çocukların okudukları kağıtların büyük çoğunluğunda; kadınların ev sahibi olmayı, genç kızların ise hayallerindeki erkekle evlenmeyi diledikleri görüldü. Hıdırellez kutlamalarına her yıl geldiklerini söyleyen vatandaşlar, gelenek ve göreneklerine göre dileklerinin kabulü için dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresi'ne attıklarını söyledi.
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve belediyelerin katkılarıyla Kavaklık Mesire alanında düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, piknik yapıp kurulan platformda seslendirilen şarkılara eşlik edip, oyunlar oynadı. Kutlamalara Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'da katıldı.

MB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)