GAZİANTEP'te, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği üyeleri, son zamanlarda kentte hayvanların öldürüldüğünü ileri sürerek eylem yaptı. Hayvanların da tıpkı insanlar gibi canlı olduğunun unutulmamasını isteyen dernek üyeleri, hayvana kötü muamele yapanların ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Öğle saatlerinde Demokrasi Meydanında toplanan Canlı Hayatını İyileştirme Derneği üyesi 30 kişilik grup, hayvanların işkence edilerek öldürülmesini protesto etti. Yanlarında getirdikleri düdükleri çalan ve 'hayvan katliamına son' sloganı atan grup adına konuşan dernek başkanı Cengiz Bayram, vatandaşları hayvanlara sahip çıkmalarını istedi. Son olarak Eskişehir'de bir kedinin öldürüldüğünü, benzer olayların Gaziantep'te de meydana geldiğini anlatan Bayram, "İnsanoğlu yapısından veya sistemden bencilleşmiş ve diğer canlıları görmemezlikten gelmiştir. İşte bundan dolayı sistem bozulmuş, bir çok problemler ortaya çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir. Politikacıların, politikalarını sadece insanlar yada kendileri için değil tüm canlıları kapsayacak şekilde yapmalarını istiyoruz. Hayvanlar da Allah'ın kullarıdır ve kul hakkı yemek dinimizde en büyük günahlardan biridir" dedi.
Bayram, ayrıca hayvanlara yapılan kötü muamelenin Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası ile cezalandırıldığını belirterek, caydırıcı olması açısından konunun Türk Ceza Kanun içine alınması gerektiğini kaydetti.
Grup, yapılan açıklamanın ardından meydandan ayrıldı.