Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, hayırsever Güllüoğlu ailesi tarafından yaptırılacak olan 500 kişilik kız öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerin yaşadığı yurt sorununu çözmek için tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.
4 üniversitede yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü Gaziantep'te, 4 bin kişilik yurt kapasitesinin arttırılması için yapılan kampanyalar kapsamında; Güllüoğlu ailesi tarafından İbrahimli Mahallesi'nde yaptırılacak 500 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma töreni düzenlendi. Katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte yurt konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, "Bunun için bizim kapasiteyi arttırmamız gerekiyor. Hayır işi için bize gelen herkese hizmet vermeye hazırız. Okul, yurt, cami gibi hayır işleri için gelenlere her zaman kapımız açık. Amacımız 50 bin öğrencinin yüzde 20'sinin barınacağı bir yurt kapasitesine ulaşmak. Bu nedenle bu sene kiralama yönetimi ile de 4 bin kişilik yeni yurt kapasitesini de hizmete geçirdik" dedi.
Güllüoğlu ailesi adına konuşan Fatih Güllüoğlu ise bir de okul yaptırdıklarını ve inşaatının sürdüğünü belirterek, "Okul ve yurt yapımından sonra bir de cami yaptırmayı hedefliyoruz. Bu tür hayır işlerine devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından temeli atılan yurt inşaatın 1 yıl içeresinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI