Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP'te, engellilere destek vermek için özel bir organizasyon şirketi tarafından düzenlenen 'Bu işte bir sakatlık var' tiyatrosunun tanımı için bir araya gelen Bisikletçiler Derneği, Vosvos Derneği, Türk Chopper Gaziantep Kulübü, Gaziantep BMW'ciler Topluluğu oluşturdukları konvoyla şehir turu attılar.
Hayal Organizasyonun, engellilere destek vermek ve farkındalık yaratmak için 25-26 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği ve oyuncularının tamamının engellilerden oluştuğu "Bu işte bir sakatlık var" tiyatrosunun tanıtımı için bir araya gelen bisiklet, otomobil ve motosiklet grupları konvoy oluşturarak şehir turu attı. İlginç görüntülerin yer aldığı konvoyda, sesleriyle caddeleri inleten Chopperler, sevimli görüntüleriyle dikkatleri üzerine çeken Vosvoslar, özel modifiye edilmiş BMW otomobiller ve daha sağlıklı bir hayat için pedal çeviren bisikletçiler yer aldı.
Daha önce bir araya gelmemiş kulüp ve dernekleri toplayarak, farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Hayal Organizasyon ortaklarından Hasan Bacaksız, "Amacımız engelli kardeşlerimize destek olmak. Gaziantep'te ilk defa bu gruplar bir araya gelerek böyle bir konvoy oluşturdu. 25-26 Ağustos tarihlerinde tamamını engelli arkadaşlarımızın oluşturduğu tiyatro grubu, bir tiyatro gösterisi düzenleyecek. Bu konvoy aracılığıyla bu gösterinin tanıtımını yaparak, vatandaşları davet etmek istedik. Umarım başarılı oluruz" diye konuştu.
İstasyon Meydanında toplanan konvoy bisikletçilerin öncülüğünde yola çıkarak, Ordu Caddesi üzerinden Burç Kavşağına gitti. Aynı istikametten geri dönen konvoydaki sürücüler, yol güzergahında vatandaşları selamlayarak, tiyatro gösterisine davet etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı konvoy turu Demokrasi Meydanında son buldu.

FOTOĞRAFLI