GAZİANTEP ve Nizip İlçesi'nde, Engeliler Haftası nedeniyle engelli vatandaşlar 1 günlük temsili askerlik yaptı. Askerlik eğitimini tamamlayan 126 engelli, yemin ederek terhis belgelerini aldı.
Engelliler Haftası kapsamında Gaziantep'te 92 engelli vatandaş 1 günlük temsili askerlik yaptı. Sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte İl Jandarma Komutanlığı'na gelen engelli vatandaşlar davul ve zurna ile karşılandı. Kayıt masasında kayıtlarını yaptırdıktan sonra, saç traşı olup, askeri kıyafetleri giyen engelller, yemin törenine hazırlandı. İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene; Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılışında konuşan Albay Adnan Arslan, "Her Türk erkeği askerliğini vatan borcu, namus borcu olarak görmektedir. Bu şerefi bugün sizlerle birlikte yaşıyoruz. Sizlerin şuan bizlerden hiç bir farkınız yoktur. Bir gün de olsa vatan borcu olarak gördüğümüz bu görevi vazife etmenin gururunu ve sevincini sizlerle birlikte yaşıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından engelli erler, arkadaşlarıyla birlikte silah ve bayrağa el vererek, askerlik yeminlerini etti. Ailelerine duygu dolu anlar yaşatan engelli askerler, vatani görevlerini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadı. 1 günlük vatani görevini yerine getiren erlere protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edildi. Terhis belgelerini alan erler, tören yürüyüşü yaparak askerliklerini tamamlamanın mutluluğu yaşadı.
Normal bir vatandaş olarak çocuklarının da askerliğini tamamlamasını çok istediklerini söyleyen aileler, bu imkanı sunan komutanlara teşekkür etti. Engelli erler yemin töreni sonrasında yemekhaneye giderek karavana yedi.
Öte yandan Nizip'te de, 34 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı. Askeri eğitim alan engelliler, daha sonra yemin ederek terhis belgesi aldı.

EB, Mİ (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)