Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bomba yüklü otomobilin PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu yaşamını yitiren 10 kişi, saldırının 2'nci yıl dönümünde törenle anıldı.
Gaziantep'te, 20 Ağustos 2012'de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü akşam saatlerinde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yanına çekici ile getirilerek bırakılan bomba yüklü otomobilin PKK'lı terörist tarafından patlatılması sonucu 4'ü çocuk 10 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Aynı gün saldırıyı duyan ve patlamada oğlunun şehit olduğunu sanan polis annesi Fatma Erdem de beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü patlamayı gerçekleştirdiği saptanan PKK'lı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli terörist ise yakalanamadı.
MHP'LİLERDEN ANMA
Bombalı saldırının 2'nci yıl dönümünde patlamanın meydana geldiği yere yapılan ve üzerinde yaşamını yitiren 10 kişinin isminin yazılı olduğu anıtın önünde MHP il teşkilatı tarafından tören düzenlendi. Törene MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, MHP ilçe başkanları, Kamu-Sen üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kuran okunması ile başlayan törene katılanlar daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı okuyarak anıt önünde saygı duruşunda bulundu. Anıtın önüne karanfil bırakarak saldırıda ölenlerin anıldığı törende konuşan MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep halkının menfur saldırıyı unutmadığını ve unutmayacağını belirterek, "Bayram günü elinde şekeriyle evine dönen çocuğun, işinden yuvasına giden insanların şehit edildiği hunhar saldırı şehrimizde büyük yaralar oluşturdu. Son zamanlarda yaşanan olayları göz önüne aldığımızda bir gün, Gaziantep'teki bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin heykellerinin dikileceği düşüncesi ve endişesi bizi daha da yaralamaktadır. Bu ve benzeri saldırıların bir daha yaşanmaması için görevlileri, önceden tedbir almaya çağırıyoruz. Açılım, zırvalarından derhal vazgeçilerek teröristle müzakere değil, mücadele etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Çünkü yanan 10 can hepimizin canıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI