GAZİANTEP Adliyesi’nde çalışan 20 kişi, düzenledikleri basın açıklamasıyla çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.
Öğle saatlerinde çalıştıkları Adliye önünde toplanan 20 kişi, çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyerek taleplerini sıraladı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Avukat Sevgül Özdemir, "Adliyelerdeki iş yükü her geçen gün artmakta, iş yükünden UYAP sisteminden kaynaklı yaşanan sorunlardan dolayı yargı emekçileri çoğu zaman mesai bitiminde ve tatil günlerinde çalışmak zorunda bırakılmaktadırlar. Özellikle büyük şehirlerde nöbete kalan personelin günün ve gece hangi saatinde olursa olsun evlerine bırakılması, nöbet sonrası izin verilmesi sağlanmalıdır" diye konuştu.
Adliyelerde görev yapan sosyolog ve psikologların da çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Özdemir," Denetimde serbestlik çalışanlarından infaz korumalar haricindekilerin mahkeme kararı olmasına rağmen sendika üyeliklerinin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Yoksulluk sınırı rakamı en alt vergi diliminden vergilendirilmelidir. Her türlü ek ödeme emekli aylığına esas kazanca dahil edilmelidir. Adliye binalarındaki sağlıksız çalışma koşulları bir an önce düzeltilmelidir. Taleplerimiz yerine getirilmezse 2014 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceği süreçte yapacağımız grevle kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız" dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.