Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, ressam Atanur Doğan ve Mustafa Bencan'ın öncülüğünde 250 öğrencinin katılımıyla 88 tuvalin birleştirilmesiyle 126 metrekarelik Atatürk portresi yapıldı.
Gaziantep'te bir alışveriş merkezinin giriş katındaki alanda 126 tuvalin birleştirilmesiyle oluşturulan Atatürk portresi 250 öğrencinin 2 günlük çalışmasıyla tamamlandı. Portrenin açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde açılışı yapılan Atatürk portresi ile çocuk ve gençlere sanatseverliğin aşıladığını söyleyen Vali Yardımcısı Nursel Çakıroğlu, "Daha önce coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs, geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen olay nedeniyle bu yıl buruk geçiyor. Alışveriş merkezimizde yapılan dev boyutlardaki Atatürk portresiyle kutlamalar yapıldı. Böyle çalışmalar bizi mutlu ediyor" dedi.
Ressam Atanur Doğan ise 85 metrekarelik Atatürk portresinin, dünyanın tuvale yapılmış en büyük portresi olduğunu belirterek, "Daha önce çocuklarla 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle 70 metrekarelik dev bir portre yapmıştık. Bugünün önemine yönelik de gençlerimizle birlikte bu portreye Mustafa Kemal Atatürk imzası ekleyerek resmimizi büyüttük. Atatürk'ün geleceği emanet ettiği çocuklar ve gençlerle böyle projelere imza atmaktan son derece memnunuz. Umarım ilerleyen zamanlarda farklı projelerde de birlikte çalışırız" diye konuştu.
Ressam Mustafa Bencan da sanatsever gençlerin yetişmesinin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı. Çocuklara ve gençlere sanat ve vatan sevgisini aşılamak için böyle bir planlama yaptıklarını anlatan Bencan, "Farklı bir çalışma ortaya koyduk. Daha önce 2 aylık bir çalışmayla ürettiğimiz dev portreye gençlerimizle 18 tuval daha ekleyerek 126 tuvalden oluşan yeni bir portreye imza attık. Böyle bir bayramda böyle büyük bir yaptığımız için mutluyum dedi.
Ressamlar ve emeği geçen öğrenciler daha sonra ellerinde bayraklarla portre önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)