CUMHURİYETİN 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın ev sahipliğinde 29 Ekim resepsiyonu yapıldı. Resepsiyonda konuşan Vali Ata, "Eğer bugün biz bu topraklarda hür ve özgürce yaşıyorsak, bayrağımız göklerde dalgalanıyor, minarelerimizde ezanlarımız okunuyorsa bunu Atatürk ve silah arkadaşların borçlu olduğumuzu asla unutmamamız gerekir" dedi.
Gaziantep Valiliği tarafından Teymur Continental Otel'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi. Vali Erdal Ata ve eşi Nazan Ata'nın ev sahipliği yaptığı resepsiyona aralarında vali yardımcıları, belediye başkanları, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar ile şehit ve gazi aileleri katıldı. Gecede davetliler sohbet ederken, üzerinde 'Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlu olsun' yazılı pasta kesildi. Pasta kesiminin ardından konuşma yapan Vali Erdal Ata, "Çevremizde demokrasi ile yönetilmeyen komşularımız var. Bunlara baktığımız zaman iç savaş içerisende olduğunu görüyoruz. Eğer bugün biz bu topraklarda hür ve özgürce yaşıyorsak, bayrağımız göklerde dalgalanıyor, minarelerimizde ezanlarımız okunuyorsa bunu Atatürk ve silah arkadaşların borçlu olduğumuzu asla unutmamamız gerekir. Ben inanıyorum ki; bu millet sonsuza kadar Cumhuriyete sahip çıkacak ve yaşatacaktır" dedi.
Yaklaşık 1 saat süren resepsiyon, 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasının ardından sona erdi.
HAVADA GÖRSEL ŞÖLEN
İl Kutlama Komitesi tarafından görevlendirilen Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediye başkanlığınca kentteki çeşitli noktalarda görsel şölen düzenlendi. Gökyüzünde çeşitli boyut ve figürler atılan havai fişekler, vatandaşlar tarafından dakikalarca ilgiyle izlendi.