GAZİANTEP'te, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından düzenlenen 'Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimleri' kursunu tamamlayan 23 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
GAHİB tarafından halı desen tasarımı sektöründe yeni ve nitelikli desinatörlerin sektöre kazandırılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Halı Desinatörlüğü kursu sona erdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 23 kursiyere, sertifikaları GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan tarafından verildi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Kaplan, Mart ayında başlayan ve 3 ay süren eğitimde kursiyerlerin sektöre uyum süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
GAHİB desinatörlük kursunu tamamlayan desinatörlerin iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını belirten Kaplan, "Kursiyerlerimiz için halı firmalarımızın yöneticilerinin de katılacağı bir tanışma toplantısı tertip edeceğiz. Bu toplantı ile karşılıklı olarak çalışma şartlarında anlaşan kursiyer ve firmalarımızın eşleştirilmesini sağlayacağız. Buradan sertifika alman kursiyerlerimizin hepsini işi yerleştireceğiz" dedi.
Kursa katılarak sertifika almayı hak eden kursiyerler ise, Halı Desinatörlüğü kursu sayesinde meslek sahibi olduklarını söyleyerek Salahattin Kaplan'a, teşekkür ettiler.

EB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)