GAZİANTEP'te, Dağçılık ve Doğa Sporları (GADAK) ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Dülük Baba mesire alanına 2 bin 350 fidan dikildi.
GADAK ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün düzenlediği ağaçlandırma kapsamında merkeze bağlı Dülük Baba mesire alanında tören düzenlendi. Törene Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya ve GADAK üyeleri katıldı. GADAK Yönetim Kurulu üyesi Turhan Yılmaz, Gaziantep'te yeşile özlemin had safhada olduğunu belirterek, "Bu düşünceyle 'Yeşil Gaziantep Platformu' oluşturmaya karar verdik. Burada insanlara yeşil alanın önemi, nasıl korunması gerektiği ve ağaçlandırma çalışmalarını anlatacağız. Platformumuza şirketlerin, belediyelerin, derneklerin, kamu kurum ve kuruluşlar ile burada çalışan insanların katılmasını bekliyoruz" dedi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, yeşil alanın korunması ve yaygınlaştırılması için çalışma yaptıklarını kaydetti. Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya da, "Müdürlük olarak yıllık ortalama bin 500 hektar ağaçlandırma yapıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çeşitli dernekler, kulüpler ile Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda gelen askerler, 50 dönümlü alanda 2 bin 350 fidanı toprağa dikip, can suyu verdi.