GAZİANTEP ve Nizip İlçesi'nde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen tören, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen facia nedeniyle buruk geçti.
Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen törene merkez Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şahin ve öğrenciler katıldı. Törene katılanlara Soma'da hayatını kaybedenlerin anısına siyah kurdele dağıtıldı. Şehitler ve Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Şiran'ın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla sona erdi.
NİZİP'TE DE TÖREN YAPILDI
Nizip İlçesi'nde de, Kültür Parkı'ndaki tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar, Soma'da meydana gelen elim maden ocağı kazasının herkesin yüreğini yaktığını ve bu nedenle bu yılki kutlamaların sadece çelenk sunmayla sınırlı kaldığını söyledi.
Törene Yakar'ın yanı sıra Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Metin Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

EB,Mİ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)