GAZİANTEP'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlama programına; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, MHP Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın ile gaziler ve öğrenciler katıldı.
Atatürk anıtına Bakan Fatma Şahin, Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Tuğgeneral Kahraman Güneş'in çelenk bırakmasının ardından Türk Bayrağı'na 'İstiklal Madalyası' takıldı. Tören alanındaki kalabalık daha sonra kortej halinde Şehitler Abidesi'ne yürüdü. Burada şehitler anıtına buket bırakıldıktan sonra Dokurcum Meydanı'ndaki törene geçildi. Törende Vali Ata, Belediye Başkanı Güzelbey ve Tuğgeneral Güneş, alanda bulunan halkın, Kurtuluş Bayramı'nı kutladı.
Halka seslenen Belediye Başkanı Güzelbey, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Birlik, beraberlik bozulursa bir şehrin ve bir ülkenin neler yaşadığını komşumuz kardeş şehrimiz Halep ve Suriye'de görmekteyiz. Birlik beraberliğin bozulmaması bu şehrin ve bu ülkenin çok büyük mesafeler kat ederek bir dünya şehri olacağının göstergesidir" dedi.
Tören, Kurtuluş Kupası'nda ödül alan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.