GAZİANTEP’te, Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelindeki refüj ve kaldırımlara yılbaşından bu yana 2 milyon çiçek dikildiği, 2 milyon 37 bin çiçeğin dikim çalışmalarına da başlandığı bildirildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan kış sezonu çiçek dikim çalışmaları başladı. Kentin daha estetik ve güzel görünmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında; 950 bin kök menekşe, 1 milyon lale soğanı, 84 bin sümbül, çiğdem, nergis çiçek soğanları ile 3 bin kasımpatı çiçeklerinin dikimini yapıyor.
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Ersin Özbadem, yılbaşından bu yana 2 milyon çiçek diktiklerini ifade ederek, "Kışın ve baharın başladığı aylarda gerçekleştirdiğimiz dikim çalışmalarında daire başkanlığımıza bağlı ekipler, Gaziantep’in havası, suyu, ulaşım olanakları, çağdaş yaşam mekanları ve yeşil alanlarıyla örnek bir kent haline gelmesi ve estetik bir görünüme kavuşturulması için Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan park, refüj, kavşak ve botanik bahçesine 2 milyon kök kışlık soğanlı bitki ile menekşenin dikimini gerçekleştiriyoruz" dedi.
Özbadem, çalışmalarında kış mevsimine özgü çiçek ve bitki türü tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.