GAZİANTEP ve Şanlıurfa'da, Muharrem ayı nedeniyle binlerce kişiye aşure dağıtımları yapıldı.
Gaziantep'te, merkez Şehitkamil İlçe Beledeyi Başkanlığı, Muharrem ayı nedeniyle ilçenin farklı noktalarına kurduğu platformlarda vatandaşlara aşure ikram etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dağıtımda Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 100 bin kişiye aşure ikramı yapacaklarını söyledi. Aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirten Fadıloğlu, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure dağıtımına bu yıl da arttırarak devam ediyoruz. Resmi kurum ve okullarda da dağıtım yapıyoruz. 100 ayrı noktada dağıtım yapmayı planlıyoruz. Bizim amacımız mümkün olduğunca bu bereketli günleri birlik beraberlik içinde bütün vatandaşlarımızla geçirmek. Geçmişte olan ayrıştırmaları ortadan kaldırmak. Bu organizasyon inşallah birlik ve beraberliğe vesile olur" dedi.
ŞANLIURFA'DA 5 BİN KİŞİYE AŞURE
Muharrem ayı nedeniyle Atatürk Bulvarı'nda bulunan belediye binası önünde stand kuran Şanlıurfa Belediyesi, 5 bin kişiye aşure dağıttı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da katılımı ile gerçekleştirilen aşure dağıtımında olası bir izdihamın yaşanmaması için zabıta ekipleri önlem aldı. Dağıtım sırasında vatandaşlar aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Şanlıurfa Belediyesi olarak bu güzel gelenekleri yaşatmaya çalıştıklarını belirten Fakıbaba, "Aşure Günü milli ve manevi günlerimizden biridir. Geleneklerimizi yaşatmak amacıyla, birliğin beraberliğin, hoşgörünün hatırlandığı bu günlerde 5 bin kişiye aşure ikram ettik. Halkımızın ilgisi bizi memnun etti. Cenabı Allah bize her sene böyle mutluluk içerisinde muharrem ayını barış kardeşlik hoşgörü içerisinde nasip etsin. Yüzyıllardır süregelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.