Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP İl Müftüsü Ahmet Çelik, yıllar sonra Kuran öğrendiği için teşekkür eden kursiyerlerden, 80 yıl sonra Kuran öğrenme imkanı sağlayan devletin özür dilemesi gerektiğini söyledi.
Müftü Ahmet Çelik, geçen salı günü merkez Şahinbey Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılan 60 kursta 8 ay süren eğitimin ardından mezun olan bin 332 kursiyere sertifikalarının dağıtımı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen kursu tamamlayan kadınlara Kuran, sertifika ve gül dağıtılan törende konuşan Müftü Çelik, Kuran-ı Kerim öğrenme ve okumanın önemini anlattı.
Kurslara katılanlar arasında gen ve yaşlılar bulunduğunu, insanların yıllar sonra kendi öz kitabı ile tanışıp, öğrenmeye çalıştığını ifade eden Çelik, "Kuran kendisini öldürmeye gelenleri dirilten kitaptır. Hazreti Ömer'in Müslüman oluşunu düşünün; kılıcını çekiyor ve Peygamber efendimizi öldürmek için olduğu eve yürürken kız kardeşinin Kuran okuyuşuna takılıyor. Kuran; Hazreti Ömer'i ebediyeten diriltiyor. Kuran kendisini öldürmek isteyenleri dirilten ebedi bir hayat bahşeden bir kitaptır. Kuran Peygamber efendimizin ifadesi ile bizim baharımızdır" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın projesi ile 1 milyon kadının Kuran öğrenmeye başladığı ifade eden Müftü Ahmet çelik, Allah'ın Kuran'ı terk eden toplumun belini kıracağını bildirdiğini dile getirerek şöyle konuştu:
"Biz bin yıllar İslam medeniyetini kurmuş bir toplum olarak bugün ahlaki bakımından, komşuluk bakımından, hısım akrabalık bakımından, hak hukuk bakımından, paylaşım bakımından, sevgi saygı bakımından sıkıntılarımız, dertlerimiz varsa bilelim ki Kuran medeniyetinden uzaklaştığımızdan dolayıdır. Onun için ben insanımızı yeniden Kuran'la barıştıran, buluşturan Diyanet İşleri'nin Kuran-ı Kerim projesini asrın projesi olarak nitelendiriyorum. Kuran kurslarına gittiğimizde ablalarımız, teyzelerimiz bize; 'Hocam Allah razı olsun. Kuran-ı Kerim kursları açtınız, biz bu yaştan sonra kendi kitabımızı öğrendik, kendi kitabımız okuyoruz' diyor ve ağlayarak teşekkür ediyorlar. Ben diyorum ki; 'hayır önce devlet devlet olarak sizden özür dilemeli. Kusura bakmayın, ananızın ak sütü gibi helal olan kendi kitabınızı öğrenme imkanını size 80 yıl sonra verdim. Önce ben özür dilerim, sonra siz teşekkür edin' demesi lazım. bu gün Gaziantep'te kuran kurslarına devam eden kardeşlerimiz olarak yalınız değilsiniz. Türkiye genelinde bu kurslara devam eden toplam 1 milyonun üzerinde kadın kursiyer kardeşlerimiz vardır ve bunlar Türkiye'nin aydınlık geleceğine ışık, su taşıyorlar."

MB(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)