İSTANBUL, () BEYKOZ Belediyesi’nin 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği 'Gazeteci Gözüyle Ramazan' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren gazeteciler düzenlenen törende ödüllerini aldı. Yarışmada Jüri özel ödülü Gazze'de İsrail'in vahşi saldırıları altında canları pahasına görev yapan gazeteciler adına verildi.

Yarışmada birincilik ödülü Kenan Gürbüz, ikincilik ödülü İsmail Coşkun, üçüncülük ödülü ise  Osman Sağırlı’nın oldu. 10 gazeteciye ise mansiyon ödülü verildi. Jürinin seçimiyle sergilenmeye görülen fotoğraflar bir prestij kitapta toplanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde iftarın ardından düzenlenen törene katılan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,   “Basın Bayramı'nın Ramazan ayında olması farklı bir çağrışım oluşturdu. Biz de 'gazeteciler gözü ile Ramazan nasıl gözüküyor' dedik ve bir yarışma düzenledik. Fotoğraf bir sanat ve birbirinden harika fotoğraflar geldi. 300 güzel fotoğrafın içinden en iyilerini belirlemenin jüri açısından hiç kolay olmadığını düşünüyorum. Yarışmaya birbirinden güzel fotoğraflarla katılan ve emek gösteren gazetecilerimizi kutluyorum" dedi.

Başkan Yücel Çelikbilek, ilçede 100 bin kişilik iftar verdiklerini kaydederek sokak iftarlarıyla insanların ayağına giderek toplumda kaybolmaya başlayan komşuluğu canlandırdıklarını söyledi. Çelikbilek, İsrail zulmü altında ezilen Gazzeli’lere dualarıyla destek olmak için bugün Tarihi Beykoz Çayırı’nda 5-10 bin kişinin katılımıyla teravih namazı ve dua programı organize ettiklerini, herkesin katılımını beklediklerini söyledi.


(FOTOĞRAFLAR)