ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti,   gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girişlerinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Yasağın sansür olduğu belirtildi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin tarihin en önemli tanıkları olduğunu ve halkın haber alma hakkında köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Gelişmiş ülkelerde basın özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılırken, Türkiye'de tam tersi uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Esendemir, "Gazeteciler tarihe tanıklık eden kişilerdir. Tarihe tanıklığımız sansür uygulamalarıyla engellenemez.  Toplumun bilgi edinme hakkına yönelik olan bu ilkel yasak, sansürden daha tehlikelidir. Bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz" dedi.
'BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN'
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
"Karar, gazetecilerin halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkını engelleyen vahim bir karardır. Karar, 'Bilgi almayacaksın, halka duyurmayacaksın' anlamı taşımaktadır. İktidar 'Hangi bilgiyi verirsem onu duyuracaksın, araştırıp bilgi alma hakkın yok' demektedir. Demokrasinin var olduğu herhangi bir ülkede böyle bir uygulamanın olabileceği düşünülemez. Ayrıca bu karar hükümetin kendi memuruna güvensizliğinin de işaretidir."