MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan ve iki gün önce Milas'ta 89 yaşında vefat eden ünlü gazeteci yazar Bülent Akkurt, bugün son yolculuğuna, sanat, spor, medya ve siyaset dünyasından temsilcilerin katılımı ile uğurlandı.
1980 yılından bu yana Bodrum’da eşi Güneş Akkurt ile birlikte yaşayan ünlü gazeteci yazar Bülent Akkurt bugün Bodrum’da son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı. Bodrum Adliye Camii’nde kılınan cenaze namazına Akkurt’un eşi Güneş Akkurt, kızı Hale Yeremyan, damadı Benyamin Berç Yeremyan, torunları Sim Yeremyan ve Seçkin Sökmen Yeremyan ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Macit Oğuz Ata, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Çarşı Grubu formaları ile gelen yaklaşık 500 kişi katıldı. Akkurt’un eşi Güneş Akkurt, Beşiktaş bayrağı örtülü eşinin cenazesinin önünden uzun süre ayrılamadı.
'BODRUM’UN ONURSAL HEMŞEHRİSİYDİ'
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bülent Akkurt’un sadece duayen gazeteciliği ile değil beyefendi, kibar, nezaketli kişiliğiyle de örnek olduğunu söyleyerek, “Bodrum’un çok renkli ve sevilen bir simasıydı. Ona, 'Bodrum’un Onursal Hemşehrisi' ünvanını vermiştim” dedi. Gazeteci Deniz Sipahi yaklaşık otuz yıldır tanıdığı Akkurt’un çok yönlü birisi olduğunu belirterek, “Sadece gazeteci değil iyi bir entellektüel, iyi bir vatansever, iyi bir sanatçıydı. Türkiye’de birçok ilki yapan biriydi. Türkiye’de bugün hala tiyatro varsa, hala sanat galerileri ve hala yayıncılık varsa, bunlarda Bülent Akkurt’un imzası vardır. Unutulmaz bir insandı” diye konuştu.
ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Kılınan öğle namazının ardından Akkurt, alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Bülent Akkurt, vasiyeti üzerine Bitez Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Ankara Sanat Tiyatrosu ve Bodrum Beşiktaşlılar Derneği’nin kurucu başkanı Bülent Akkurt, Milliyet ve Yeni Asır gazetelerinde köşe yazıları yazmış ve birçok gazetede genel yayın yönetmenliği yapmıştı.

YA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)