Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, () - KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, "Mehmet’i gaz fişeğiyle vuran polisin ve tüm sorumluların hesap vermesini, cezalandırılmasını istiyoruz. Daha fazla canımız katledilmemesi için gaz kullanımının yasaklanmasını istiyoruz” dedi.
KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde BDP’nin mitinginden sonra çıkan olaylarda 10 yaşındaki Mehmet Ezer’in başına isabet eden gaz fişeği sonucu yaralanmasını protesto amacıyla Attalos Heykeli önünde bir araya geldi. Burada Ak Parti hükümeti ile polisi eleştiren slogan atan KESK üyeleri, basın açıklaması yaptı. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, Mehmet Ezer’in kısa sürede sağlığına kavuşmasını diledi.
Toplumsal barıştan, eşitlikten ve özgürlükten yana herkesin kendi dilinde, kendi inancıyla Mehmet Ezer için dualarını paylaştığını aktaran Öztürk, şöyle konuştu: "Halkın üstüne saldırı emri verenlerin, Mehmet’i gaz fişeğiyle vuran polisin ve tüm sorumluların hesap vermesini ve cezalandırılmasını istiyoruz. Daha fazla canımızın katledilmemesi için gaz kullanımının yasaklanmasını istiyoruz."

TY (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)