İZMİR'de para karşılığı erkeklerle ilişkiye giren S.B., ile zorla birlikte olup, para istediği iddiasıyla 20 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 44 yaşındaki evli polis memuru A.Ç., ilk duruşmada beraat etti.
Davaya konu olan olay, geçen 14 Eylül'de Karabağlar İlçesi'nde meydana geldi. Para karşılığı erkeklerle ilişkiye giren 32 yaşındaki S.B., kendisin cep telefonundan arayıp birlikte olmak isteyen polis memuru A.Ç., ile buluştu. İddiaya göre polis memuru A.Ç., zorla ilişkiye girdiği S.B.'den yardıma muhtaç bir çocuk için para ile kredi kartının kendisine vermesini istedi. S.B., savcılığa gidip polis memuru hakkında şikayetçi oldu. Savcının, talimatıyla harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, meslektaşlarını S.B.'den 100 TL’yi aldıktan sonra suçüstü yakaladı.
Emniyete götürülen şüpheli polis memuru A.Ç., ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. A.Ç., “Eşim rahatsız olduğu için mağdur ile ilişkiye girdim. Yardıma muhtaç olan bir öğrenci için müştekiden para istedim. Ancak zora başvurmadım" dedi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli polis memuru A.Ç., tutuklandı.
Tutuklu yargılanan polis memuru A.Ç., hakkında “Başkasının bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymaya mecbur kılmak suretiyle yağma, nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 20 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün yapılan duruşmaya tutuklu polis memuru A.Ç., ile mağdur S.B., avukatı Atilla Ertekin ile tanıklar katıldı.
Şikayetçi S.B., polis memuru A.Ç.'nin kendisini cep telefondan müşteri gibi aradığını, eve gelince de zorla ilişkiye girdiğini söyledi. S.B., “Giderken de 50 lira para aldı. Bununla yetinmeyip, kendisine çalışmamı ve kredi kartımı şifremle birlikte istedi. Sürekli telefonla arayıp, beni rahatsız etmeye başladı. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.
Polis memuru A.Ç., ise suçlamaları kabul etmedi. Daha önce verdiği ifadesini tekrarlayan A.Ç., 19 yıldır bu meslekte görev yaptığını, zorla para almadığını, beraatına ve tahliyesini istedi. Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç de mütalaasında sanık polis memurunun beraat ve tahliyesini talep etti.
Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş da heyetiyle birlikte yaptığı kısa bir görüşmenin ardından, sanık A.Ç.'nin beraatına ve tahliyesine karar verdi. Mağdur S.B.'nin avukatı Atilla Ertekin, kararı temyiz edeceklerini söyledi. BK(İÖ/ESM)