Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’da, geçen çarşamba günü süs bitkileri üretimi yapan 40 işletmenin oluşturduğu Garden A.Ş.’ye ait arazide 5 köpeğin zehirlenerek telef edilmesi olayıyla ilgili şirket Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, "Şirketimiz yönetim kurulu her türlü canlının yaşama hakkına saygılıdır. Bu amacını aşan üzücü olayı şiddetle kınıyoruz" dedi.
Yalova'da 4 Haziran Çarşamba günü meydana gelen olayda Garden A.Ş.’ye ait bir arazide 2’si kangal, 3’ü sokak köpeği olan 5 köpek zehirlenerek telef edilmişti. Yaşanan bu durum üzerine köpek sahipleri de Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
Yalova Garden Süs Bitkileri Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, yaptığı yazılı açıklamada bu olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.
"Şirketimiz kiracılarından Yalova Güven Limited Şirketi üretim sorumlusunun, çalıştığı işletmeyi ve personelini yabani hayvanlara karşı korumak için kendi aklınca bulduğu çözüm kabul edilemez" diyen Başkan Okul, "Bu üzücü ve bireysel yapılan olayın sonuçları amacını aşmış, tüm kamuoyunun haklı tepkisini çektiği gibi şirketimiz yönetim kurulunu ve tüm hissedarlarını da derinden üzmüştür" dedi.
Okul açıklamasında şunları söyledi:
"Şirketimiz yönetim kurulu her türlü canlının yaşama hakkına saygılıdır. Bu amacını aşan üzücü olayı şiddetle kınıyoruz. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden 2013 yılında kiraladığımız arazinin yaklaşık 500 dönümlük alanı ormanlıktır. Bu alan dışında meskûn mahallere sınır olan arazinin bütün çevresi bu gibi olaylar ile karşılaşmamak için tel örgü ile çevrilmiştir. Eylemi yapan kişi hakkında gerekli adli başvurular yapılmış, bu üzücü olay şirketimizin internet sitesinde ve sosyal ağlarında 'Tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösterdiğimiz sürece insanız' sloganı ile kınanmıştır. Her ne kadar şirketimiz ile direkt ilişkili olmamasına rağmen, bu yaşanan üzücü olayı zamanında önleyemediğimiz için kamuoyundan ve tüm hayvan severlerden özür dileriz."

SG(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)