YAZAR, karikatürist, senarist ve yönetmen Gani Müjde, Türkiye’de sinema ve televizyon adına yapılan her şeyin Arap ülkelerinde karşılığı olduğunu, Türk Milleti’nin Araplarla aynı şeylere güldüğünü söyledi.
Çektiği çok sayıda dizisi Arap kanallarında yayınlanan Gani Müjde, Birleşik Arap Emirlikleri'nden uydu aracılığı ile yayın yapan MBC4 kanalının sorularını yanıtladı. Zeynep Özek'in hazırladığı 'Turki Extra' programında soruları yanıtlayan Gani Müjde, Dubai başta olmak üzere Arap ülkelerine defalarca gittiğini, oradaki insanları tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Müjde, oradaki insanların komedi ve aşktan da çok iyi anladıklarını, dolayısı ile Türkiye’de çekilen dizileri de çok iyi anladıklarını ifade etti. Gani Müjde, şöyle devam etti:
"Biz de Araplar'ı çok seviyoruz. Sanıyorum en kısa zamanda benim de işlerimi göreceksiniz. Körfez Savaşı sırasında ben oradaki esprileri okumuştum, radyolarda veya televizyonlarda izlemiştim. Türkiye’den kalitesi daha iyiydi. Dolayısı ile aynı şeylere güldüğümüzü düşünüyorum. Aynı hayatı yaşıyoruz. Müslümanız. Sonuçta gülmelerimiz de yakın geliyor. Biz aile komedileri yapıyoruz zaten.”

(İD) (FOTOĞRAFLI)