ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'ncü yılı için Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırladığı projelerden Games of Troy Parkuru, dünyanın çeşitli ülkelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerini buluşturdu. 9 ülkeden gelen Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE) üyesi 28 yarışmacı, koşu parkurunda birinciliğe ulaşabilmek için kıyasıya yarıştı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılı için hazırladığı projelerden Games of Troy'un Parkuru, zorlu engelleriyle renkli görüntülere sahne oldu. İtalya, İspanya, Ukrayna, Macaristan, Yunanistan, Almanya, Amerika, Fransa ve Hollanda'dan gelen Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE) üyesi 28 yarışmacı, koşu parkurunda birinciliğe ulaşabilmek için kıyasıya yarıştı. Erkeklerde İspanyol Zorge Cil Royo 20.20 dakikalık derecesiyle, Kadınlarda Ukraynalı Paduka Lina da 25.40 dakikalık derecesiyle birinci oldu. Yarışta Erkeklerde Uğur Kaya 20.28'lik derecesi ile ikinci, Hakan Ünal da 20.30'luk derecesiyle üçüncü oldu. Bayanlarda ikincilik 28.30 ile İspanyol Silvia Munos'un, üçüncülük ise 33.30'la Amerikalı Mary Mac Kenty'nin oldu.
ÖĞRENCİLER YARIŞTAN MEMNUN
AEGEE Topluluğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) temsilcisi Aslı Köksal, Games of Troy parkurunun topluluk üyelerini çok heyecanlandırdığını ve 9 farklı ülkeden gelen 21 yarışmacının 7 Türk yarışmacıyla birlikte yarışmaktan çok mutlu olduklarını belirtti. Yarışmacılardan Yunan Evi Topali, "Hayranı olduğum Truva efsanesini Çanakkale'de böyle sıra dışı bir parkurda yaşamaktan benzersiz bir sevinç duydum. Truva duvarlarını aşmak, Truva atına tırmanmak benim için çılgınca bir deneyim oldu" diye konuştu. İspanyol Marta İbanez, "Çanakkale heyecan ve sürpriz dolu bir şehir. Games of Troy Parkuru büyüleyici. Bu büyünün etkisinden olsa gerek, Truva için şarkılar söyleyip, dans ederek yarıştım. Bize bu deneyimi yaşatan herkese sevgilerimle teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAF

-- KUTU---
AEGEE NEDİR?
Avrupa'nın 200'den fazla üniversite şehrinde lokalleri bulunan ve yaklaşık 13 bin üyeye sahip, kar amacı gütmeyen, ekonomik ve politik olarak bağımsız, uluslararası bir gençlik sivil toplum kuruluşu olan AEGEE, 1985 yılında Paris'teki birkaç üniversite öğrencisinin girişimiyle kuruldu.
ETKİNLİĞİN AMACI?
ÇTSO, Games of Troy'u ulusal ve uluslararası ölçekte bir Çanakkale markası haline getirerek, kent turizmine yeni katma değerler sağlamasını hedefliyor. 100'ncü yılda yapılacak yarışma ile Çanakkale'de savaşmış uluslardan gelecek katılımcıların, atalarının bu topraklarda verdikleri mücadeleye birebir tanık olmaları ve Çanakkale ruhunun yaşayarak öğrenilmesine ve anlaşılmasına hizmet etmesi amaçlanıyor. Games of Troy yarış parkurunda, zorlu tırmanma engelleri, yüksek duvarlar, ağlı rampalar, dar tüneller, tahterevalli, denge ve Tarzan engelleri, Truva Atı ve Apollon Tapınağı geçişi gibi birbirinden görkemli ancak bir o kadar da zorlu engeller yer alıyor.