Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü yılı etkinliklerine yönelik hazırladığı Games of Troy (Truva Oyunları) parkurunda ilk yarışan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencileri oldu.
ÇOMÜ Teknopark alanındaki 70 bin metrekarelik arazide ÇTSO tarafından kurulan ve Çanakkale Turizmi’ne yeni bir boyut kazandırması planlanan Games of Troy performans parkurunda, ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) organizasyonuyla ilk yarışmalar gerçekleştirildi. BESYO Öğretim Görevlisi Zeynel Dohman koordinasyonunda, 60 öğrencinin performans yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Erkekler ve bayanlar da bireysel, bir de takım halinde performans olmak üzere üç farklı kategoride yarışan öğrenciler, 24 parkurdaki engelleri aşabilmek için yoğun çaba sarf ettiler. Güç, hız, denge, çeviklik ve cesaret gibi birçok sportif unsurun sınandığı yarışmada, öğrenciler zorlu ve heyecanlı anlar yaşadı.
Yarışma koordinatörü Öğretim Görevlisi Dohman, öğrencilere bir ilke yaşatmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek, "Games of Troy parkurundaki engeller, sporcuların çok yönlü performanslarını görmeleri ve geliştirmeleri için benzersiz bir özelliğe sahip. Yarışmaları daha geniş ve farklı ölçeklere taşıyarak hem üniversitemiz öğrencilerinin sportif aktivitelerini renklendirmiş, hem de Çanakkale’nin tanıtımına katkı sunmuş olacağız" dedi.
Games of Troy parkurunda Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı olan 2015’te çok sayıda ülkeden uluslararası katılımın sağlanacağı dev bir organizasyon gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu süreye kadar da parkurda ulusal çaplı çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

EK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)